2018. január 3., szerda

Top 5 Szerda #8 - Könyves tervek 2018


Sziasztok! 

2018 első szerdáján mivel is készülhettem volna nektek, ha nem a következő Top 5 Szerda bejegyzéssel?  

A mai listában a könyves fogadalmaimat és terveimet gondoltam át és gyűjtöttem össze 2018-ban. Az új év kezdete az év végéhez hasonlóan mindig elgondolkoztat és lehetőséget nyújt arra, hogy tiszta lappal induljunk. Nincsen benne semmi mágia, ugyanúgy alkalmas erre egy átlag keddi (vagy szerdai nap), de mégis különleges jelentőséggel bír. Fogadalmakat nem szoktam tenni, inkább tervezni szeretek, számomra ez kicsit megfoghatóbb. 

A könyves terveimhez csatoltam a passzoló kihívásokat a molyról, ha esetleg ti is kedvet kapnátok a teljesítéshez. :)

Könyves tervek 2018

A listáért olvass tovább! :) 

#5
Amit főztél, edd is meg! 

A moly hatására tavaly elég sok könyvet vásároltam, de nagyjából azért sikerült elolvasnom az új szerzeményeimet. Ezt a szokásomat 2018-ban is meg szeretném tartani, nem látom értelmét az indokolatlan hörcsög viselkedésnek. :) 
A csatolt kihívásra ennek ellenére nem jelentkeztem, ugyanis azért karácsony tájékán én is több könyvet szoktam vásárolni / ajándékba kapni, ezért lehetetlen az összeset elolvasni az év hátralévő 1 hetében. 
KIHÍVÁS

#4
Új írók megismerése 
Nagyon szeretek új írókat megismerni, ez 2018-ban sem fog változni! Terveim között szerepel, hogy legalább egy könyvet elolvassak az alábbi íróktól: Fábián Janka, Jo Nesbo, Lisa Kleypas, Hajdu-Antal Zsuzsanna, Dan Wells, Alexandra Bracken, Róbert Katalin, Fiona Barton. Már csak a felsorolás alapján is izgalmas lesz az idei évem! :) 


#3
Havi 1 Agatha Christie 
De hogy a régi írókat se hanyagoljuk el, a 2018-as könyves terveim között szerepel havi 1 Agatha Christie könyv elolvasása. Tavaly kezdtem el felfedezni a könyveit, hosszabb távú célom az összes könyvét elolvasni, és ahogyan már korábban is említettem, megfejteni az egyik rejtélyt. :) 

KIHÍVÁS

#2
Különböző műfajokban olvasni
Iszonyatosan elcsépeltnek tartom már a "lépj ki a komfortzónádból!" kifejezést, ami manapság a csapból is folyik. Persze, ki kell próbálnunk új dolgokat, merni kell kockázatot vállalni, de néha olyan jól esik a kiszámítható, a megszokott, az ismert. 
Ezért 2018-ban nem fogok kilépni a komfortzónámból, de szeretnék minél több műfajban olvasni. Szeretném, ha színes évem lenne, tele minél több műfajjal! Jöhet a krimi, a romantikus, a klasszikus, a kortárs, a thriller, az ismeretterjesztő, a fantasy összes változata, a komoly és a szórakoztató könyvek, az ifjúsági, a Young és a New Adult. 


#1
Több könyvről írni a blogban 
És ha már megismertem új és régi írókat, olvastam több műfajban és a vásárolt könyveimet is kivégeztem, akkor szeretnék minél több könyvről értékelést írni, megosztani veletek a véleményemet.  
Tanulom még a blogger létet, keresem a hangomat, de ha nem is próbálkozom, úgysem fog sikerülni, nem igaz? :) 

Nektek milyen könyves terveitek vannak 2018-ra? Ha szeretnétek, írjátok le kommentben! 

A Top5 Szerda Goodreads csoportját és a heti témákat ITT találjátok, a magyar bloggerek bejegyzéseit pedig EBBEN a molyos zónában gyűjtjük. 


Kukucs :) 

4 megjegyzés:

  1. Az ötös kivételével mindben veled tartok, az "Új vizeken" kihívást már tavaly is teljesítettem, szeretném idén is megtenni. :)
    Én is nemrégiben kaptam rá a Poirot-könyvekre, és azóta teljesítgetem is a havi krimis kihívást. ^_^
    Amúgy is elég vegyesen olvasok, ezért már a bejegyzésed előtt jelentkeztem a sok műfajos kihívásra is. :D
    Könyvekről elég sokat írok a blogomon, viszont el vagyok maradva az ajánlóimmal, amit szeretnék pótolni... :)

    Amúgy könyvekkel kapcsolatos tervem ezeken kívül, hogy minél több klassz könyvet olvassak el(vagy újra) ebben az évben (is). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az Új vizekent tavaly-tavalyelőtt én is teljesítettem, idén annyi sorozatfolytatást tervezek, hogy tartok tőle, hogy nem lesz meg a 18, de bizakodom :D

      Törlés
    2. Az Új vizeken az egyik kedvenc kihívásom! :) Nekem is már kettő narancssárga keretes hajóm van, hajtok a harmadikra. :)

      Törlés
  2. De jó, örülök, hogy neked is hasonlóak a céljaid!
    Poirot-ra könnyű rákapni, sokkal jobban kedvelem, mint a Miss Marple könyveket. :)
    De végülis az a legnagyobb terv és cél mindig, hogy minél több szuper könyvet ismerjünk meg, ahogyan Te is írtad! :)

    VálaszTörlés