2017. december 17., vasárnap

Karácsonyváró #3 - 10+1 dolog a karácsonyi hangulatért


Sziasztok! 

Nagyon sok embertől hallom, hogy annak ellenére, hogy egy hét múlva karácsony, nincsenek még karácsonyi hangulatban. A munkahelyi év végi hajtásban és a nyomással, hogy mindenkinek megtaláljuk a legtökéletesebb ajándékot a túlzsúfolt plázákban tényleg nem könnyű átszellemülni. Azonban ha tudatosan teszünk a karácsonyi hangulatért, sikerülhet. 

Ezért a harmadik adventi vasárnapon és a Karácsonyváró bejegyzéssorozat harmadik részében egy listával készültem nektek, 10+1 olyan dologgal, amik nekem segítenek meghozni a karácsonyi hangulatot. 

A karácsonyi hangulatért olvass tovább! 


#1
Adventi koszorú 
Mivel is kezdődhetne az adventi készülődés és a karácsonyra hangolódás, ha nem az adventi koszorúval? Akár vásárolt, akár saját kezűleg készített a koszorú, mindig jó érzés ránézni, és minden vasárnap eggyel több gyertyát meggyújtani, ezzel is közelebb kerülve az ünnepekhez. 

#2
Karácsonyi vásár 
Manapság már majdnem minden kisebb-nagyobb városban fellelhetőek a karácsonyi vásárok. A feldíszített utcákon akkor is jól esik sétálni egy kicsit, ha nem a karácsonyi bódékban szeretnék ajándékot vásárolni a szeretteinknek. 
Én idén a győri és a budapesti karácsonyi vásárban voltam, az első 3 kép Győrben, a többi pedig Budapesten készült. 






#3
Forralt bor
A karácsonyi vásárban természetesen nem maradhat el a forralt bor sem! Azonban aki nem szeretne 300 Ft-ot fizeti egy deci meleg italért, otthon is könnyen elkészíthető. Az illatától már egyből azt fogod érezni, hogy karácsony van! :) 

#4
Sült gesztenye
Régen, amikor még kisgyerek voltam, sokszor összegyűlt a család karácsony előtt a nagyszüleimnél, és gesztenyét sütöttünk a szabadban. A papám volt felelős a tűzért és a sütésért, mi gyerekek pedig alig vártuk már, hogy ehessük a finom és forró gesztenyét. A végére mindig kormos lett a kezünk, annyit megettünk! 
#5
Fények a szobában 
Akár fényfüzérről legyen szó a falon vagy a könyvespolcon, akár csak néhány illatosított teamécsesről, a fények nekem mindig meghozzák a karácsonyi hangulatot. A legjobb, ha még az ablakban is van egy világítós karácsonyfa! 
#6
Mézeskalács sütés
Számomra mézeskalács sütés is a szép családi emlékek közé tartozik! Persze, amikor az egész család együtt van, elkerülhetetlenek a veszekedések, ki kapja a legjobb mázas zacskót, ki díszíti fel a legszebben a karácsonyfákat vagy csillagokat, és ki eszi meg a legtöbb mézeskalácsot már sütés közben, de mégis enélkül nincsen karácsonyi készülődés. Idén anyukám már a harmadik mézeskalács adagot sütötte, de nem vagyok biztos benne, hogy nem lesz még! 


#7
Karácsonyi könyvek 
Az előző Karácsonyváró bejegyzésemben már összegyűjtöttem a karácsonyi könyveket, amiktől garantáltan karácsonyi hangulatba lehet kerülni, ITT el tudjátok olvasni! Ha befejezem a mostani olvasmányomat, a Csók New Yorkban című karácsonyi könyvvel folytatom majd én is a hangolódást. 
#8
Karácsonyi filmek 
Listával nem készültem a karácsonyi filmekből, viszont egy újabb karácsonyi hagyománnyal igen. Nálunk ugyanis nem telhet el karácsony Kevin , akarom mondani az Igazából szerelem nélkül. A legjobb, ha nem csak úgy DVD-n, hanem a TV-ben nézzük, amikor műsoron van. Tavaly mérges is voltam, hiszen egyik adó sem adta.. :( 

#9
Karácsonyi zenék 
A Spotify és a YouTube tele van karácsonyi lejátszási listákkal, mindenki megtalálhatja a neki valót. Klasszikus, pop vagy magyar, karácsonyi dalokból nincs hiány. Észre sem veszed, és csak dúdolod őket! 

#10
Hóesés
Sajnos ez az egyetlen dolog a listán, amit nem tudunk befolyásolni, de szerintem azzal mindenki egyetért, ha már egy kicsit is havas a táj, sokkal egyszerűbb átérezni a karácsony szellemét is. 

#10+1
És az emberek, akikkel mindezt megoszthatod!
Mert semmit sem ér az egész lista, ha nincs kivel megosztanod! Legyen az barát, barátnő, család, munkatárs, kiskutya, kismacska vagy a szomszéd néni, a karácsony együtt szép. 

Remélem a lista segítségével Ti is közelebb kerültök a karácsonyi hangulathoz, ugyanis már csak 1 hét van karácsonyig! Kitartást az utolsó munkában töltött napokhoz és nyugodt készülédést kívánok az ünnepekhez! 

Kukucs :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése