2018. január 23., kedd

Szülinaptól szülinapig - Nyereményjáték

Sziasztok! 

Januárban két jeles napot is ünnepelhetek! Az egyik a szülinapom, a másik pedig a blog születésnapja! Hihetetlen, hogy már 25 éves lettem, és a blog is megérte az 1. születésnapját! 

Arra gondoltam, hogy szeretném veletek megünnepelni a dupla születésnapot, ezért nyereményjátékot indítok, hogy ne csak én örüljek, hanem közületek is meglephessek valakit. 
A nyereményjáték időtartama: 
Szülinaptól szülinapig, azaz 2018. január 23. és 2018. január 31. között. 
Sorsolás és eredményhirdetés: 2018. február 3-án, szombaton este 

Mit kell tenned, hogy nyerj? 
1. Légy az oldal rendszeres olvasója! (a jobb oldali sávban kattints a Rendszeres olvasás gombra!) 

2. Kommentelj a bejegyzés alá, hogy milyen néven lettél rendszeres olvasó! 

3. Írd meg kommentben azt is, hogy melyik könyvet ajánlanád nekem születésnapomra! (segítség: eddigi Molyos olvasmánylista

4. Várd a sorsolás eredményét! 

Ki nyerhet?
Bárki, aki a fenti lépéseket elvégezte. 
A nyereményt Budapesten személyesen tudom átadni, de postázást is vállalok. Határon túliak jelentkezését is várom, szívesen elküldöm nektek is a nyereményt, amennyiben a szerencse nektek kedvez. 
Kézi sorsolás lesz, a nyertes az lesz, akit a kishúgom kihúz a kalapból. Lehet, hogy nem kalap lesz, hanem sapka. :) 

Mi a nyeremény?
Angie Thomas: The Hate U Give - A gyűlölet, amit adtál 
A The Hate U Give - A gyűlölet, amit adtál a GABO kiadó  gondozásában jelent meg. 

Még tavaly nyáron olvastam a könyvet, értékelés sajnos nem született róla. Azoknak ajánlom, akik szeretik a komolyabb hangvételű Young Adult történeteket, akiket érdekelnek egy színes bőrű család mindennapjai, és hiszik azt, hogy minden ember egyenlőnek született és egyenlő jogok illetik meg. 
A könyv olvasása alatt sokat nevettem és könnyeztem is egyszerre, néha fel akartam kiáltani, hogy ez mennyire nem igazságos, és közben rettenetesen szurkoltam Starrnak, hogy végül büszke lehessen magára. 
Fülszöveg: 
A tizenhat éves, színes bőrű Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent. 
A történetet a Black Lives Matter-mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol.

Angie Thomas Jacksonban, Mississippi államban született és nőtt fel; jelenleg is ott él. Korábban rappelt, legnagyobb sikereként tartja számon, hogy megjelent róla egy cikk (képpel együtt) a Right-On tinimagazinban. Kreatív írást tanult a Belhaven Egyetemen és egy nem hivatalos diplomával is rendelkezik hiphopból. Mai napig rappel, ha kedve tartja. A The Hate U Give az első regénye. A könyvből a Fox készít filmet George Tillman rendezésében, és Amandla Stenberg (Az éhezők viadala) főszereplésével.

26 megjegyzés:

  1. Szia! Gyöngyi Krafcsik-Orbán néven lettem rendszeres olvasó. Épp most olvastam el az egyik kedvenc könyved ( a Levendulaszobát).
    Ebből kiindulva én mindenképp egy Belinda Alexandra könyvet adnék Neked. Mondjuk a Fehér gardéniát. Esetleg Vanessa Diffenbaughtól A virágok nyelvét, szerintem az is tetszene.

    Boldog szülinapot! ÉS persze boldog blogszülinapot is! Köszi a lehetőséget!

    VálaszTörlés
  2. Nah, akkor még egyszer. Az előbb valamiért nem küldte el.

    Köszi a lehetőséget, boldog blogszülinapot és boldog születésnapot :)

    Réta néven követlek!

    Én Alexandra Bracken: Sötét elmék trilógiáját ajánlanám a figyelmedbe, egy YA disztópia, ahol a gyerekeket munkatáborba zárják, mert mások, mint a felnőttek. Nagyon jó sorozat én nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  3. Először is: nagyon boldog születésnapot! :)
    Sámson Lilla néven lettem rendszeres olvasód. Láttam, hogy a Négyen egy gatyában-sorozatból csak az első részt olvastad, így én mindenképp azt ajánlanám, hogy folytasd. Szerintem az egyik legjobb sorozat a világon!

    VálaszTörlés
  4. Szia én is rendszeres olvasód vagyok peni891 névvel, és Ursula K. Le Guin: A ​Szigetvilág varázslója című könyvet ajánlanám, mert láttam az olvasólistádon, hogy a Harry Pottereket szeretted,ez pedig egy mágusos fantasy. Köszönjük a játékot, üdv: Enikő.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Köszönöm szépen a játékot és boldog születésnapot! :)
    Jóság Eszterkent vagyok rendszeres olvasó. Az ajanlasom: Luca di Fulvio: A fiú aki éjjel meglátta a napot.
    Én nagyin szeretem és ha szereted az ilyen herceges sztorikat (mint pl a false prince- hamis herceg) akkor sztem ez is tetszeni fog :)

    VálaszTörlés
  6. Szia! Boldog blogszülinapot! Köszönöm a lehetőséget :)
    Emese Kovács néven rendszeres olvasó lettem.
    Én Borsa Brown Arab című könyvét ajánlanám. Nekem leginkább a másfajta kultúra miatt tetszett.
    Üdv.: Mesi

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Vorsi15 néven iratkoztam fel.
    Paullina Simons könyvét, a Bronzlovast ajánlanám.
    Boldog dupla-szülinapot, és köszi a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  8. Szia! Boldog szülinapot! :)
    Eszter Sallai néven lettem rendszeres olvasód. Ha jól láttam,akkor nem olvastad még Marni Bates könyveit, így én őt ajánlanám figyelmedbe.

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Boldog szülinapot!
    Flóra Fekete néven lettem rendszeres olvasód. Látom, hogy Dan Brown művei közül csak a Da Vinci-kódot olvastad. Most fejeztem be az Angyalok és démonokat és hát hű meg ha. Szóval mindenképpen őt! Esetleg Jeffrey Archer Clifton-krónikák sorozata. Ennek is most fejeztem be az utolsó részét, az is hű meg ha volt, csak kicsit másabb. Szóval őket olvasd :)
    Köszönöm a lehetőséget! :)
    Flóra

    VálaszTörlés
  10. Szia! Boldog blogszülinapot és szülinapot! :)
    Judit Szatmári néven szerepelek a rendszeres olvasóid között. Láttam, hogy több Szabó Magda kötetet is olvastál és a kedvenceid közt is szerepelnek, szóval arra gondoltam, Az ajtót ajánlanám olvasni, és filmben is. Nem egy könnyed mű, de abszolút érdemes elolvasni. Ajánlom még esetleg Martina Cole műveit vagy Margaret Atwoodot.
    Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  11. Szia!:)
    Boldog születésnapot kívánok és köszönöm a lehetőséget!
    Rebeka néven lettem rendszeres olvasó és mivel úgy láttam, szeretted a Papírhercegnőt, annak az egyik társ írónőjétől, Elle Kenedy-től szeretném az Off-Campus sorozatot ajánlani. Könnyed, humoros történet, szerethető szereplőkkel.:)

    VálaszTörlés
  12. Szia! Noncsie néven követlek:) Rebecca James Gyönyörű bajkeverőjét ajánlanám neked :)

    VálaszTörlés
  13. Szia! Merci neven vagyok a blogod olvasoja :) nem egyszeru konyvet ajanlani neked, hisz ahogy igy most nezem, rengeteg mindent olvastal mar. Igy az egyik uj HATALMAS kedvencemet mondanam neked, ami ugy lattam, nincs az olvasmanylistadon, de nagyon megeri elolvasni: Joss Stirling - Storm es Stone cimu konyve. Nagyon tetszett nekem, szerintem te is imadnad :) koszi a jatekot, boldog szulinapot!

    VálaszTörlés
  14. Szia! Boldog szülinapokat! :) én Kathryn Stockett A segítség című könyvét ajánlom, szerintem az olvasmányaid alapján tetszene neked.
    Катюша néven követlek, es köszönöm a játékot!

    VálaszTörlés
  15. Helló, boldog szülcsi napot! Lóska Renáta néven vagyok az olvasód!
    Mivel látom elégé szereted a disztópiákat azt ajánlanék neked.
    https://moly.hu/konyvek/hugh-howey-holston ez egy sorozat első része amint látni fogod,mivel csak 60 oldal ha nem is tetszik nem vesz el sok időt az életedből, ha viszont igen gyorsan akarod majd a többit :)

    VálaszTörlés
  16. Szia! Boglárka néven vagyok rendszeres olvasó. Én úgy látom, gyermekkönyveket is olvasgattál, ezért én abból az egyik kedvecemet ajánlanám: Vadadi Adrienn: Leszel a barátom? Nagyon kedves történetek vannak benne.
    Elég sok kedvencemet olvastad már, így nehéz volt keresgélni :) Kylie Scott: Stage Dive sorozata nagyon szórakoztató lehet egy ilyen vidám ünnep alkalmából :)

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Boldog szülinapot kívánok neked és a blogodnak is.
    Katalin Sz néven iratkoztam fel.
    Ajánlani Jeffrey Archer:Clifon krónikáját szeretném.(6.kötet)
    Család regény,Harry Clifton élete jelenik a kötetek lapjain.Én imádtam,alig bírtam letenni a könyveket.

    Kati

    VálaszTörlés
  18. Szia!
    Réka Szabó néven iratkoztam fel és Zakály Viki Szívritmuszavar duológiáját vaagy, mivel láttam, hogy Agatha Christie közös kedvencünk, A kristálytükör meghasadt című regényét ajánlanám.

    Boldog duplaszülinapot!

    Réka

    VálaszTörlés
  19. Szia!
    Sukalac Mónika néven vagyok rendszeres olvasó.
    A könyv, amit ajánlanék: Colleen Hoover: Confess – Vallomás c. könyve.
    Köszönöm a lehetőséget! :-)

    VálaszTörlés
  20. Szia!
    Kaczur Vivien néven lettem rendszeres olvasó. Én legutóbb Rainbow Rowell - Elenor és Park című könyvét olvastam és nekem tetszett. Ezt ajánlanám neked is.

    VálaszTörlés
  21. Liza Darvalics néven lettem rendszeres olvasód!
    Születésnapodra gratulálok! Ajánlom Sarah J. Mass üvegtrón sorozatát
    Köszi a lehetőséget!

    VálaszTörlés
  22. Szia!

    Orbán Lászlóné néven követlek.
    Fábián Jankától az Emma trilógiát ajánlanám.

    VálaszTörlés
  23. Michael J. Sullivantől a Riyria krónikákat ajánlom.
    Orbán Erzsébet néven vagyok a rendszeres olvasód.

    VálaszTörlés
  24. Szász Tamara néven követlek. Collen Hoover-től az Egy nap talán-t ajánlanám.

    VálaszTörlés
  25. Szia! Boldog szülinapot neked is és a blognak is :)
    Az olvasmánylistádnál kapásból a C betűhöz tekertem, hogy lássam hogy állsz Colleen Hooverrel, és az elsőszámú kedvencemet - az It Ends With Ust -, amit ajánlottam volna, már olvastad... de úgy láttam a Reménytelent még nem, úgyhogy azt is mindenképp ajánlom, csodálatos történet, ahogy azt CoHo-tól megszokhattuk :)

    Köszi a lehetőséget, további szép napot!
    Virág

    VálaszTörlés
  26. Szia. 😄
    Virizlai Katalin néven lettem rendszeres olvasód.
    Bár sajnos már látom más is ajánlotta, de én mindenképp ezt szeretném, mert engem nagyon megfogott: Rainbow Rowell - Elenor és Park

    VálaszTörlés