2017. december 10., vasárnap

Karácsonyváró #2 - Karácsonyi könyvek


Sziasztok!

Elérkezett advent második vasárnapja, és sajnos eddig még nem igazán volt lehetőségem semmi karácsonyosat csinálni. Nem voltam egy karácsonyi vásárban sem, nincsenek még ajándékok a családtagjaimnak, és Budapest fényei is nélkülem ragyogtak eddig. Cserébe a következő karácsonyváró bejegyzést már az új albérletből, az új szobámból írhatom, de a költözés az összes időmet lefoglalta eddig. 

A Karácsonyváró bejegyzéssorozat második részében összegyűjtöttem nektek néhány karácsonykor játszódó történetet, hogy jobban menjen az ünnepekre hangolódás. Ha esetleg nektek is kevés időtök volt eddig karácsonyi hangulatba kerülni, akkor mindenképpen ajánlom ezeket a könyveket! 

A karácsonyi könyvekért olvass tovább! 

Az igazi klasszikusok

Mivel is kezdhetném a karácsonyi könyvek listáját, ha nem az igazi karácsonyi klasszikusokkal? Vicces viszont, hogy sem a Karácsonyi éneket, sem a Diótörőt nem olvastam még. A Karácsonyi éneket filmen láttam még az általános iskolában, a Diótörőt pedig balettban élvezhettem a decemberi időszakban legalább tizenötször, amikor még a Magyar Állami Operaházban dolgoztam. 

Ifjúsági könyvek

Az ifjúsági könyvek között sok olyat találni, amelyek karácsonykor játszódnak. Az egyik kedvencem Szabó Magda Születésnap című könyve, amit tavaly olvastam először. Illés Bori karácsonyi történetét szerintem minden tizenéves lánynak olvasni kellene! Ha valóban olyan könyvet keresel, amitől 100%-osan karácsonyi hangulatod lesz, akkor ne keress tovább, mert Dash és Lily garántáltan gondoskodik róla, miközben New York utcáin teljesítik egymás kihívásait. Az Ajándékba adlak című novelláskötet pedig népszerű Young Adult írók karácsonyi novelláit tartalmazza. Itt vár már a polcomon, szeretném még karácsony előtt elolvasni. 

Romantikus történetek

A magyar kiadók az idén nem bízták a véletlenre és számos karácsonyi romantikus történetet jelentettek meg karácsony előtt. A Karácsonyi küldetés a Kossuth kiadó jóvoltából található meg a polcokon, a Csók New Yorkban a Menő Könyvek gondozásában jelent meg, míg a Karácsonyi szerelem a Könyvmolyképző kiadó kínálatában szerepel. 

Sorozatok karácsonyi részei


Legyen szó krimiről, ifjúsági regényről vagy romantikusról, a külön részekből álló sorozatoknak mind-mind megvan a karácsonyi történetük. Agatha Raisin karácsonykor sem pihen, hanem nyomoz, a Wallflower sorozatnak pedig az utolsó része játszódik karácsonykor. Sőt, Vivien Holloway írónő 2015 karácsonyán ingyenesen letölthetővé tette a Winie Langton sorozat karácsonyi novelláját! ITT ti is megtaláljátok, nagyon jó kedvcsináló a sorozathoz! 

Humoros

Vavyan Fable karácsonyi bohózatait azoknak ajánlom leginkább, akiknek elegük van a karácsonyt belengő hatalmas csinnadrattával, akik nem igazán várják az ünnepeket, de mégis szeretnének egy jót nevetni. A Szennyből az Angyal és a Mennyből a csontváz története eléggé hasonlít egymásra, de mégis mindkettő kellemes kikapcsolódást nyújt a nagy rohanásban.


Minden más :) 


Végül következzenek azok a könyvek, amiket nem tudtam kategóriába sorolni! A Hol lehet Noel? fülszövege azt ígéri nekünk, hogy a könyv elolvasása után megváltozik a véleményünk a karácsonykor, kíváncsi vagyok, milyen irányba. A színezők világát sem kerülheti el a karácsonyi láz. A Karácsony Johannával - Ünnepi színezőkönyvet még tavaly karácsonyra kaptam ajándékba, de még mindig akad benne színeznivaló, így biztosan előveszem az adventi hangolódás során. A gasztro-irodalom remekének nevezik a Karácsony receptre című könyvet, ugyanis a regényben a történet mellett receptek is szerepelnek. Kellemest a kellemessel? :) 

Ti melyik karácsonyi könyvvel készülődtök az ünnepekre? Olvastátok már valamelyiket? Hiányoltok egy könyvet a listámról? 
Írjátok meg kommentben! 

Kukucs :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése