2017. november 2., csütörtök

Top 5 Szerda #1 – Műfaj ellen lázadók


Novembertől én is a csatlakoztam a Top 5 Szerda csapatához, vagyis ezentúl minden héten szerdán jövök egy-egy bejegyzéssel. Az alapötletet EZ a Goodreads csoport adta, valamint a molyon is követhetitek a különböző bejegyzéseket.

Minden héten különböző témákban láthatjátok majd a Top 5 listámat, ami nem feltétlenül mindig a kedvenceimet jelenti. Próbálok hétről-hétre minél színesebb listákat összeállítani.

Viszont nem is én lennék, ha már rögtön az első bejegyzést nem szerdán hoznám, hanem csütörtökön, amit valószínűleg már csak pénteken fogtok olvasni. De hát nem ez a lényeg, igaz? :) 

A heti téma:

Olyan könyvek, amik dacolnak a műfajukkal, avagy nehéz őket kategóriába sorolni

Az első Top 5 Szerda gyűjteményemben találhattok olyan könyveket, amiket tényleg lehetetlen egy kategóriába besorolni, illetve olyanokat is, amik molyon szereplő műfaj követelményeinek nem igazán tesznek eleget.

Na de lássuk is a listát!

#5
Randy Susan Meyers: A gyilkos lányai 
Attól még, mert a könyv címében szerepel az, hogy gyilkos, illetve a történet elején történik egy gyilkosság, attól még nem lesz krimi. Nagyon szép családregény inkább, ahol végigkövethetjük egy testvérpár életét.  

#4
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Magyar szépirodalmi mű, ahol fontos szerepet kap a tudomány, a történelem és az irodalom. Nyomozás, izgalmak, aztán bumm! hirtelen egy olyan természetfeletti, kísértettörténetszerű fordulat, hogy csak nézel utána.

#3
Mona Awad: Antilányregény
Már a könyv címe is azt sugallja, hogy itt nem egy lányregényről lesz szó, kérem szépen! Tényleg nem lányregény, azonban amit kapunk, az valami egészen nagy katyvasz egy olyan lányról / nőről, aki csak a fogyókúrának él. Még ezzel se lenne baj, ha lenne bármilyen pozitív kicsengése a történetnek, de nincs. Emellett az ifjúsági címke nagyon zavar, biztos nem adnám a könyvet a tizenéves lányom kezébe, maximum elrettentésként! 
Az értékelésemet a könyvről ITT találjátok.  

#2
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Soha, de soha
Figyelembe véve azt, hogy még csak az első részt olvastam a sorozatból, bármi lehet még ebből a történetből: nyálasan romantikus Young Adult sztori az igaz szerelem erejéről, valamilyen természetfeletti megoldás egy kis fantasy beütéssel, sci-fi egy nem várt kísérlet miatt. Tényleg nem tudom, kérlek ne is áruljátok el!  

#1
Tommy Wallach: Kösz, hogy…
A legutóbbi olvasmányom, azonban a friss élmény ellenére sem tudnám megmondani, hogy mi a műfaja a könyvnek. A főszereplő érettségi előtt áll, de nem ifjúsági történet. Van benne szerelem, de nem romantikus. Hihetetlen elemet tartalmaz, de nem fantasy vagy mágikus. Talán a legjobb kifejezés a történetre az „élj a mának!”


Remélem tetszett a bejegyzés és a következő szerdán (vagy csütörtökön, vagy pénteken) újra velem tartotok! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése