2017. február 1., szerda

Ez történt januárban

A január az év leghosszabb hónapja. Már elmúlt a karácsony, vége az ünnepi hangulatnak, elfogyott az utolsó mézeskalács és mákos bejgli is.  Helyette még tél van, ami úgy néz ki, idén extrém hideggel jár, még mindig korán sötétedik és nincsenek sűrűn programok. Ilyenkor talán jobban van az embernek ideje bekuckózni egy jó könyvvel és forró teával otthon munka után. Vagy mint esetemben, elindítani egy blogot. (És egy fergeteges szülihéttel megünnepelni a szülinapomat!) 

Már régóta motoszkált a fejemben egy könyves blog gondolata, egy saját játszótér, ahol meg tudom osztani az olvasmányélményeimet, leírhatom a véleményemet és a benyomásaimat egy-egy könyv kapcsán. És persze az is fontos, hogy így talán jobban megmaradnak majd a történetek is a fejemben, nem pedig csak az a furcsa érzés, hogy "régebben olvastam és szerettem ezt a könyvet, de nem nagyon emlékszem már rá". Hogy a könyves téma mellett pedig legyen egy kis változatosság is, hiszen biztosan lesznek olyan időszakok is, amikor nem feltétlenül tudok majd annyit olvasni, amennyit szeretnék (értsd: sokat!), a másik kedvenc hobbimat is belecsempészem a blogba, ami nem más, mint a futás!  Így alakult meg tehát a The Girl Who Reads & Runs

Rögtön egy rendszeres rovattal kezdem meg a bejegyzések sorozatát. Az Ez történt rovatban minden hónap végén összefoglalom majd a hónap olvasós és futós történéseit.

És akkor nézzük, mi történt januárban nálam ezen a két területen! 





Reading 

2017-ben próbálok minél többet olvasni, van egy bizonyos szám a fejemben, hogy pontosan mennyi, de erről majd még később. :) 

Januárban magamhoz képest elég sokat olvastam, 9 könyvet sikerült befejeznem. A felhozatalt tekintve elég vegyesre sikerült, hiszen a romantikusok és a New Adult történeteket mellett jutott idő novellákra, mesekönyvre a kistesómmal, a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Anne Frank naplójára és magyar szerzők könyvére is. És akkor a lista: 

Jakupcsek Gabriella: Megúszhatatlan

Cecelia Ahern: Lány a tükörben
Julia Boehme: Bori és az olasz fagyi
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Kiera Cass: The Crown – A korona
Rapavi Krisztina: Címkék nélkül

5 csillagos könyveim januárban


Az olvasások mellett pedig belekóstoltam a hangoskönyvek világába is, és mivel a Harry Potter rajongásom még mindig rám tör hullámokban (ehhez nagymértékben hozzájárult a Harry Potter live concert is - legjobb karácsonyi ajándék!), a Bölcsek kövét kezdtem el hallgatni angolul. Eddig nagyon tetszik, este elalvás előtt nekem Jim Dale olvas jelenleg mesét! 


Running 


A mostani időjárás sajnos nem kedvez a futásnak, és mivel nem szeretek futópadon, edzőteremben futni, ezért még várat magára az év első futása. Tervben volt egy januári Zúzmara 10 km, ami a félmaratonhoz képest még annyira nem elvetemült, de sajnos engem is elkapott a Budapest háromnegyed részét érintő vírusos nyavalya, ezért nem tudtam menni. De ami késik, nem múlik, hiszen nagy céljaim vannak a futás terén 2017-re! 


Így telt az én januárom! És a Tiéd? :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése